“Har du dig selv med på arbejde?”. Det spørgsmål stillede jeg til en deltager på et shamanistisk kursus, jeg deltog i sidste weekend. Han stak ud fra mængden på flere måder. Han var mand blandt en majoritet af kvinder, han parkerede en bil fra den rigtig lækre ende af skalaen ved siden af 15 “symaskiner”, han er CEO og har en bestyrelsespost i en af landets største virksomheder.

Det plejer ikke at være den type, jeg møder flest af, når jeg bevæger mig i den alternative verden.

Bro mellem forskellige verdener

Jeg er meget optaget af, hvordan andre evner at bygge bro mellem forskellige verdener, fordi jeg selv oplever udfordringerne og potentialerne i det. Derfor blev jeg nysgerrig på, om min medkursist havde hele sig med på arbejde. Altså hvordan balancerer han KPI’er, trendanalyser og det merkantile med kraftdyr, trommerejser og medicinhjul?

Én ting er, at vi på et kursus forsøger at komme i kontakt med ”underverdenen”, men hvordan bygger han bro mellem den kommercielle og den naturspirituelle verden i sin hverdag?

Et forspring

Han beskrev, at han ofte nåede frem til strategier, visioner og ideer hurtigere, når han brugte værktøjer han har med sig fra flere års praksis i alternative sfærer. Det er også det, jeg oplever.
Han brugte ikke selv KPI’er som pejlemærke for sin præstation. KPI’erne var bagvedliggende, men ikke drivende i hans arbejde. Hans pointe var, at man, efter hans overbevisning, ikke er i stand til at nå KPI’erne, hvis man ikke “har sig selv med på arbejde”.

Han har selvfølgelig medarbejdere, der har brug for helt konkrete mål at løbe efter og faktuel information, men han forsøger også at gå foran som et godt eksempel ved at vise, at der er flere måder at præstere og bidrage på.

Vi talte også om at få forspring og at opleve mening i virksomheders aktiviteter, når man er i stand til at lytte til sin intuition og at kunne se sammenhænge på en ny måde, når man er i tættere kontakt med naturen. Både den omkring os og ens egen natur. Når man er i kontakt med sig selv, er det lettere at lytte til og selv, andre og det enorme potentiale, der venter på at blive udfoldet.

Diversitet åbner muligheder

Jeg elsker at møde andre, der tør bygge bro og bringe flere kompetencer og perspektiver ind i erhvervslivet. Diversiteten åbner nye muligheder, men mange er bange for at folde flere sider af deres personlighed ud. Hvis vi ikke selv tager ”hele os” med på arbejde, hvordan skal vi så udfolde potentialerne fuldt ud?

Tid til refleksion?

I går drejede årshjulet igen, og det blev efterårsjævndøgn. Det betyder konkret, at der er balance mellem lys og mørke, nat og dag. Måske kan jævndøgn inspirere dig til at se på, hvor dit eget liv har brug for mere balance. Har du hele dig med på arbejde? Er der tid til eftertanke i dit arbejdsliv eller high performer du uden restitution?

Jeg arbejder både med C-level og soloselvstændige, og min oplevelse er, at det er lige relevant begge steder at sætte tid af til refleksion for at kalibrere kursen og sikre, at man har sig selv med i det, man laver. Et ”why” er ikke bare noget man får lavet sammen med en konsulent som mig. Det skal helst være noget man lever. Værdier kan godt stå på flotte plakater, men hvis de ikke udleves i praksis, er de værdiløse. Kommunikationen kan være perfekt udtænkt, men hvis den ikke stemmer overens med afsender og modtager er den bare støj uden effekt.

Personlige forløb

Jeg kører lige nu et pilotforløb med soloselvstændige, hvor refleksion og konkret udbytte er balanceret 50/50. Sammen gennemgår vi de essentielle elementer af forretningen, som what, how, why, personlige og corporate værdier, Emotionelle Kundetyper® og markedsposition. Når det er på plads og valideret skriver jeg kernefortællingen som det konkrete output på et afklarende forløb.

Hvis du har mod på at lave noget indre arbejde her i efteråret, er der snart plads i et personligt forløb hos mig med fokus på bevidst og bæredygtig ledelse. Skriv til mig på ellen@brandnewday.dk